Fietscafé         UITSPANNING DE BOLLEN IS GESLOTEN

Midden op het platteland, in een van de oudste gehuchten van de gemeente Oirschot vindt u de nostalgische uitspanning De Bollen. Deze pleisterplaats ligt op steenworp afstand van het Sint Antoniuskapelletje. Een uniek rustpunt voor fietsers, wandelaars en recreanten.

Uitspanning De Bollen beschikt over een gezellig terras waar u de sfeer proeft van het platteland. Met een weids uitzicht over de prachtige boerentuin ervaart u het buitenleven en de rust die de natuur u biedt. De authentiek verbouwde en knus ingerichte boerenschuur biedt tevens zitplaatsen aan maximaal 50 personen.

Door speciale faciliteiten die wij fietsers aanbieden heeft het Toerisme Eindhoven (SRE) aan Uitspanning De Bollen het officieel fietslabel “Fietscafe” toegekend waardoor fietsers bijzonder welkom zijn. Fietsers kunnen bij ons terecht voor het plakken van de band en het vullen van de bidon. Ook zijn er oplaadpunten aanwezig voor elektrische fietsen en scootmobiels.

Uitspanning De Bollen is uitgeroepen tot een van de 7 Toeristenpoorten van de gemeente Oirschot. Er is voldoende parkeergelegenheid om uw auto te parkeren om vervolgens de prachtige omgeving wandelend, met de fiets of per solex te ontdekken.

Horecabedrijf

In dit intiem horecatrefpunt geniet u van de gemoedelijkheid en gastvrijheid van deze Brabantse familie. Specialiteit van het huis is de overheerlijke appeltaart die de gastvrouw op ambachtelijke wijze bakt voor haar gasten.

Eten en drinken

Uitspanning De Bollen beschikt over een volledige drank- en horecavergunning. We schenken alle dranken; van een heerlijke kop cappuccino en verfrissende sapjes tot een heerlijk glaasje (streek)bier, wijn of trappist.
Ook is er een kleine lunchkaart. Een kop soep, broodje, tosti, streekham en een worstenbroodje is dagelijks vers verkrijgbaar. Bij mooi weer worden er op zondag in de buitenlucht uitsmijters en pannenkoeken gebakken voor de gasten.

Uitgebreider lunchen of een stevige maaltijd is ook mogelijk. Echter uitsluitend op afspraak.

's Avonds, in de wintermaanden en op afspraak bestaat de mogelijkheid om deze unieke horecagelegenheid exclusief te reserveren voor vergaderingen, etentjes, familiebijeenkomsten, workshops of een bedrijfsborrel.

Overnachten

Uitspanning De Bollen beschikt over een knusse B&B en een drietal luxe, comfortabele authentiek gebouwde gastenverblijven en stelt daarmee haar gasten in de gelegenheid om voor korte of langere tijd te verblijven op dit mooie en geliefd plekje.

Directe omgeving

Uitspanning  De Bollen is gelegen tegenover de Sint Antoniuskapel in het prachtige eeuwenoude gehucht Straten in het buitengebied van de gemeente Oirschot. De kern van het gehucht Straten bestaat sinds eeuwen uit een pleintje waarop in 1853 de tegenwoordige Sint Antoniuskapel is gebouwd. Het heeft een typische vorm van een akkerdorp uit vroeger tijden, namelijk de boerderijen geformeerd rond een driehoekig met gras begroeid pleintje (dat 'plaatse'werd genoemd). Achter de boerderijen lagen de lager gelegen gronden voor akkerbouw. De vorm van dit akkerdorp, maar ook de bebouwing is redelijk gaaf gebleven en daarom van groot historische waarde. Vandaar ook dat de kern van het gehucht Straten sinds 1992 van overheidswege is aangewezen tot Beschermd Dorpsgezicht.

Omgeving Oirschot

De gemeente Oirschot, gelegen in de driehoek Eindhoven-Tilburg-'s Hertogenbosch mag zich terecht 'Monument in hetn groen' noemen. Naast haar monumentale kern heeft de gemeente Oirschot ook in haar kerkdorpen Oost- West- en Middelbeers en Spoordonk een rijke cultuurhistorie aan authentieke 18e en 19e eeuwse boerderijen.

De gemeente telt meer dan 300 goed geconserveerde monumentale gebouwen, 2 beschermde dorpsgezichten en niet minder dan 11 prachtige natuurgebieden.
Uitspanning De Bollen grenst aan het prachtige Groene Woud en is daarmee tevens een toegangspoort voor de unieke natuurgebieden de Mortelen, de Kampina en de Oirschotse heide. Hét ideale start- en beginpunt voor een wandel- of fietstocht. Uitspanning De Bollen is gelegen aan een landelijke verbindingsweg pal aan diverse ANWB- en VVV-fietsroutes, het fietsroutenetwerk De Kempen en het wandelroutenetwerk Oirschot.

Fietsroutenetwerk en wandelroutenetwerk

Met het fietsroutenetwerk en wandelroutenetwerk kunt u met behulp van haar knooppunten zelf uw route bepalen en het aantal kilometers dat u wilt fietsen. De fietsroutenetwerken Kempenland en Het Groene Woud hebben ook knooppunten in Oirschot. Uitspanning De Bollen is gelegen tussen de knooppunten 13 en 14. Kooppunt 49 van het wandelroutenetwerk grenst eveneens aan Uitspanning De Bollen.